Futsal

LASTEN JA NUORTEN FUTSALKERHO 

(salijalkapallo) 2023

! Kerhot jäävät kesätauolle 14.5.2024 alkaen !

Futsalkerhot kouluikäisille lapsille ja nuorille torstaisin liikuntasalilla. 

Eskari-kakkosluokkalaisten harjoitukset torstaisin klo 17.30-18.30.  

3-9. luokkalaisten harjoitukset torstaisin klo 18.30-20.00. TÄMÄ IKÄLUOKKA TAUOLLA JÄÄKIEKKOKAUDEN AJAN!

Kerhon harjoitteissa ja pelijärjestelyissä otetaan huomioon kerholaisen ikä ja taitotaso, jotta harjoitukset pystytään toteuttamaan kaikki osallistujat huomioiden ja mahdollisimman innostavasti. Tavoitteena oppia futsalsäännöillä palattavaa salijalkapalloa monipuolisten harjoitteiden ja ohjattujen pelien avulla. 

Yhteyshenkilö Ari Väisänen (puh. 040 7690123).

Kerhotoimintaan osallistuminen vaatii Tervon Urheilijoiden jäsenmaksun maksamisen (Liity jäseneksi).

Seuran alle 20-vuotiaille jäsenille on tapaturmavakuutus seuran kerhoissa (ei koske kilpaurheilua). Katso vakuutuksen tiedot kohdasta vakuutus.


Mitä futsal on?

Futsal on sisäpelilaji, mikä muistuttaa hyvin paljon jalkapalloa. Säännöissä on paljon yhtäläisuuksia, toki erojakin on. Esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa futsalin maaliheitto. Koska futsalissa pelialusta on kovapintainen, taklauksia ei sallita. Pelipallo on jalkapalloa hivenen pienempi ja vähemmän kimmoisa. Futsaljoukkueeseen kuuluu maalivahti ja 4 kenttäpelaajaa. Vaihtopelaajia voidaan käyttää joustavasti pelin aikana.

Koska futsalissa peliareena on pieni, tarjoaa se hyvät edellytykset pallotekniikan, pelinopeuden ja peliälyn kehittämiseen. Laji mahdollistaa siten erinomaisesti jalkapallotaitojen ylläpitämisen ja kehittämisen pitkän ja pimeän syyskauden aikana. Joten tule ihmeessä mukaan tämän vauhdikkaan lajin pariin!   

 - Seppo Pajarinne-

-------------------------------------------------------------------

Palaa tästä lapset ja nuoret- sivulle